За първи път в България концертът-спектакъл Чаплин пианисимо,  посветен на

...
За първи път в България концертът-спектакъл Чаплин пианисимо,  посветен на
Коментари Харесай

Спектакъл с музиката на Чаплин в София, Пловдив и Варна

За първи път в България концертът-спектакъл " Чаплин пианисимо ",  посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин  ще бъде показан в София, на 10 юни в зала " България ", на 12 юни в Пловдив, Античен спектакъл и на 15 юни във Варна във ФК, в границите на Международния сценичен фестивал " Варненско лято ".
 
Спектакълът се извършва под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специфични декори. В него звучи музика от филми като " Модерни времена ", " Великият деспот ", " Хлапето ", " Златна тресчица " и " Светлините на рампата ".
 
 Чарли Чаплин във кино лентата Чарли Чаплин във кино лентата " Хлапето " Източник: PR Team
Петото дете на великия актьор Юджийн Чаплин идва в България дружно със  световно известният композитор Жан-Паскал Бентюс и пианиста от  Националната висша консерватория " de Musique de Paris " Силвен Моризе. Тримата ще опишат живота и творчеството на Чаплин посредством музиката му.
 
Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си татко и ще напомни персонални мемоари и анекдоти, свързани с кинематографичното му завещание. Мултимедийният музикален театър " Чаплин пианисимо " е показан с огромен триумф по целия свят.
 
Създателите на шоуто желаят да показват по атрактивен метод изключителното кино и музикално завещание на великия комедиант. Още при започване на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да основава музикални тематики, които дават темп на сцените във филмите с негово присъединяване. Постепенно той основава цели музикални партитури, които са значима част от въздействието на филмите му.
 
" Баща ми държеше да управлява напълно процеса по основаването на един филм – от сюжета, през кастинга до музиката, която звучи е него ", споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава обвързван с музикалния бизнес. Билетите за " Чаплин пианисимо " са от 50 до 150 лв.. Може да ги намерите  тук  и тук.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР